Een Amerikaanse chirurg heeft een operatie met Google Glass live naar een collega en groep studenten gestreamd.

Dat meldt Cnet. Christopher Kaeding, chirurg bij het medisch centrum van de universiteit van Ohio, begint naar eigen zeggen de mogelijkheden van Glass in te zien.

"Ik begin de connectiviteit die het apparaat me gaf te waarderen", aldus de Amerikaanse chirurg. Een groep studenten volgde de gehele operatie (video) in een klaslokaal aan de andere kant van de stad.

Kaeding overlegde via Glass ook met een collega die de operatie eveneens live aan het volgen was.

Kaeding opereerde een vrouw die haar knie had bezeerd tijdens softbal. Glass hinderde de operatie niet. "Om eerlijk te zijn, eenmaal begonnen was ik het apparaat alweer vergeten", aldus de chirurg.

Grote verandering

De universiteit van Ohio bekijkt nu de mogelijkheden om Glass vaker in het onderwijs te gebruiken. "We zijn enthousiast over de mogelijkheden die dit apparaat zou kunnen bieden voor het onderwijs, en met name voor het academisch medisch centrum", zegt Clay Marsh, leidinggevende van het medisch centrum van de universiteit van Ohio.

Mash is van mening dat Glass een grote en belangrijke verandering in de medische wetenschap teweeg kan brengen: "Maar we moeten het gewoon vanaf nu gaan gebruiken."

Nederlandse chirurgen hebben het dragen van Glass tijdens een operatie al eerder getest.

Bekijk de video van de operatie met Google Glass

Lees ook de 12 vragen en antwoorden over Google Glass