Een ontwikkelaar heeft een miniatuurversie van de originele Macintosh gebouwd die ook nog eens werkt.

Dat meldt Cnet. Ontwikkelaar John Leake zette de miniatuur-Macintosh met schuimkarton in elkaar en gebruikt de minicomputer Raspberri Pi als basis voor de hardware.

Leake sneed het schuimkarton met een mes op maat, plaatst een Raspberry Pi in de binnenkant en bouwde een 3,5 inch lcd-scherm in het omhulsel. De mini-Macintosh meet 11.5 bij 8.1 bij 9.2 centimeter.

De Raspberry Pi draait Raspbian met een Mini Vmac emulator waarmee een vroege versie van Apples besturingssysteem wordt geëmuleerd.

Wifi

Verder beschikt de kleine Macintosh over een usb-hub met vier ingangen waarvan er twee door een wifi- en bluetooth-dongel worden gebruikt. Hierdoor beschikt het kleine computertje over beide verbindingsmogelijkheden.

Ook is er een ethernetpoort aanwezig om de mini-Macintosh via een draad met het internet te verbinden en een hdmi-poort om het beeld op een groter scherm weer te geven.

Leake heeft ongeveer drie weken aan het project gewerkt. De grootste uitdaging was om de hardware in de behuizing te laten passen.

Bekijk foto's en een video van de mini-Macintosh