De iOS- en Android-app en website van Twitter zijn geüpdatet met een nieuwe conversatieweergave en verbeterde notificaties.

Dat meldt Twitter in een blogpost. In een video legt het sociale netwerk van 140 tekens de nieuwe feature uit.

De grootste verandering die de update doorvoert, is de nieuwe conversatieweergave die in de timeline wordt getoond. Conversaties worden voortaan met een blauwe lijn tussen degenen die de gebruiker volgt weergegeven.

De bovenste tweet in een conversatie is de eerste tweet, waarna de gebruiker door naar beneden te scrollen het gesprek op chronologische wijze kan lezen. Als de gebruiker op een tweet binnen de conversatie drukt, worden alle reacties op de betreffende tweet getoond.

​Delen

Het wordt ook mogelijk om sneller een conversatie of een tweet te delen. Op iOS en Android kunnen tweets via e-mail worden gedeeld, en met Android kan de gebruiker een privébericht via e-mail delen. 

De update brengt ook verbeterde notificatie-instellingen. Zo wordt het mogelijk om notificaties te ontvangen van een lijst met 'voor jou gepersonaliseerde' Twitter-gebruikers. Het is nog onduidelijk hoe deze lijst wordt gepersonaliseerd.

De apps van Twiter zijn gratis in de App Store en Google Play te downloaden.