De duurdere Premium-uitvoering van de Wii U wordt in Nederland per 4 oktober in prijs verlaagd.

Dit meldt Nintendo Benelux aan Gamer.nl. Hoeveel de Wii U Premium na de prijsverlaging precies gaat kosten, is niet bekend. Dat kan verschillen per retailer of webshop, aangezien Nintendo hen in Europa geen adviesprijs oplegt. In de Verenigde Staten gaat er 50 dollar van de prijs af, waardoor deze op 299,99 dollar uitkomt. Verwacht wordt dat er een soortgelijke prijsverlaging in Europa te zien zal zijn.

Bij een retailer als Game Mania kost een Premium-bundel, met daarin de game Nintendo Land, nu nog 349 euro. De Premium-uitvoering heeft meer interne opslagruimte dan het goedkopere Basic-model en wordt standaard geleverd met een sensorbalk. Deze zit niet in het Basic-pakket, dat voorheen ongeveer 100 euro goedkoper was. Nu lijkt het prijsverschil te worden teruggebracht tot 50 euro. 

Nintendo lanceert op 4 oktober ook een nieuwe Premium-bundel met daarin The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en een speciale Gamepad. Deze wordt voor dezelfde verlaagde prijs aangeboden. Ook wordt er een soortgelijk Premium-pakket met Lego City: Undercover uitgebracht. Een releasedatum daarvoor werd niet genoemd. Het spel zelf is al geruime tijd verkrijgbaar voor de Wii U.

Hoe populair is de Wii U?