De vermeende smartwatch van Apple zal mogelijk tussen de 149 en 229 dollar gaan kosten.

Dat stelt althans Wang Wanli, analist bij CIMB Securities Limited. Het is voor eerst dat er wordt gesproken over een prijs voor de iWatch.

Wanli had eerder al informatie over een smartwatch van Microsoft en voorspelde dat Apple in 2011 de bestellingen van de iPad had teruggeschroefd. De groei in de iPadverkoop nam in de maanden daarna inderdaad iets af, hoewel de bewering verder moeilijk te controleren is.

Wanli stelt dat de iWatch ten minste 149 en maximaal 229 dollar zal gaan kosten. Een gemiddelde prijs van 199 dollar wordt ook genoemd. Of Wanli, die de uitspraken doet tegenover Koreaanse media, het heeft over verschillende modellen of bedoelt dat de prijs nog niet vast staat is niet duidelijk.

De relatief lage prijs in vergelijking met andere Apple-producten zal er volgens de analist voor zorgen dat Apple volgend jaar al 63 miljoen exemplaren zal verschepen. Een bijzonder hoog aantal. Volgens CIMB zal Apple het slimme horloge in de tweede helft van volgend jaar lanceren.

Samsung heeft inmiddels bevestigd dat het op 4 september een eigen smartwatch zal onthullen. Naar verwachting zal dat product de Galaxy Gear gaan heten. Sony heeft al een horloge op de markt en komt binnenkort met een waterdichte variant. Ook een bedrijf als LG en tal van start-ups werken aan smartwatches.

Wat weten we al van de iWatch?

Bekijk de geschiedenis en toekomst van de smartwatch