De gebogen oled-tv van Samsung is vanaf woensdag verkrijgbaar in Nederland.

Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant laten weten. De bijzondere televisie kost in Nederland 7999 euro en kan dus per direct worden besteld.

Het gebogen 55 inch-scherm moet een betere kijkervaring geven omdat het oog zich ook in de hoeken op gelijke afstand van het scherm bevindt. Bijvoorbeeld IMAX-bioscopen gebruiken al licht gebogen schermen.

Samsung levert bij de tv 3d-brillen met ingebouwde koptelefoon. Door de technologie Multi View kunnen twee mensen met de brillen ook op hetzelfde scherm naar twee verschillende dingen kijken. Ook is het nieuwe toestel geschikt voor de Evolution Kit van Samsung. Daarmee kan de tv in de toekomst worden geüpdatet met de nieuwste software en meer processorkracht.

Oled

Door het gebruik van oled is de kwaliteit van het scherm een stuk beter. Zo zijn zwarttinten een stuk dieper, is het contrast hoger en is geen backlight meer nodig waardoor het scherm dunner en energiezuiniger is. Volgens Samsung kan de tv ook snellere beelden met een hogere framerate aan.

Om de gebolde achterkant van de tv niet te ontsieren met kabels en usb-sticks, komt de tv met de One Connect-box. Via die aparte doos kunnen dvd-spelers en spelcomputers op de tv worden aangesloten.

Ook LG heeft een gebogen oled-tv in het assortiment en verwacht die voor het eind van het jaar in Nederland te introduceren voor een nog onbekende prijs. De tv kost na een prijsverlaging in thuisland Zuid-Korea omgerekend 7300 euro.

Oled en ultra hd: wat heb je eraan?