Samsung presenteert op 4 september de smartwatch Galaxy Gear en de Galaxy Note III, een smartphone die vermoedelijk ongeveer 6 inch groot zal zijn.

Lee Young-Hee, hoofd van de mobiele afdeling van Samsung, bevestigt tegenover de Korea Times dat de twee producten zullen worden getoond op de elektronicabeurs IFA in Berlijn.

"De Gear krijgt geen flexibel display. Het apparaat zal de huidige mobiele ervaring verbeteren en verrijken op veel manieren. Het zal een trend in slimme mobiele communicaties inluiden", aldus Lee.

Met zijn aankondiging op 4 september, waar al lange tijd geruchten over gaan, presenteert Samsung zijn smartwatch eerder dan de iWatch die Apple volgens talrijke geruchten zal presenteren. Sony heeft al een smartwatch op de markt.

De Gear wordt gericht op jonge trendsetters, zegt de bestuurder van Samsung. 

Galaxy Note

Ook de Note III wordt op de IFA gepresenteerd. Lee zegt dat Samsung met de eerste Note het idee van smartphones met grote schermen populair heeft gemaakt. Details over de Note III wilde ze niet delen.

Volgens eerdere geruchten krijgt de Note III een scherm van tussen de 5,5 en 6 inch, met een zeer dunne rand eromheen. Qua uiterlijk zou de telefoon lijken op de Galaxy S4. Bovendien zou de Note III video in 4K-resolutie kunnen opnemen. Volgens bronnen van de Korea Economic Daily kan filmt het toestel in de ultra hd-resolutie van 3840 x 2160. Voor het bekijken van dergelijk materiaal is een ultra hd-televisie nodig.

Dinsdag verschenen op de site van Sonny Dickson, die vaak nieuwe iPhone-onderdelen lekt, foto's van het scherm van de Galaxy Note III. Die zouden afkomstig zijn van een betrouwbare Chinese bron die betrokken is bij de productie van het apparaat.

Bekijk alle geruchten over de Galaxy Note III

Lees alles over het verleden en de toekomst van de smartwatch