iOS 7, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple, is vanaf 10 september te downloaden.

Dat stelt althans Nuance, de ontwikkelaar van de spraakherkenningstechnologie die onder meer wordt gebruikt door Siri, in een e-mail aan samenwerkende ontwikkelaars.

De e-mail lijkt ook nogmaals te bevestigen dat Apple op 10 september een evenement houdt waar verschillende nieuwe iPhones zullen worden aangekondigd. Verschillende geruchten wezen hier al op, maar de datum is nog niet door Apple bevestigd.

Vermoedelijk zullen mensen met een iPhone deze dus direct na het evenement kunnen updaten.

5S en 5C

Op 10 september zal waarschijnlijk de iPhone 5S worden aangekondigd, een versie van de iPhone die zou lijken op het huidige model, maar die volgens de geruchten wordt voorzien van een snellere processor en een vingerafdrukscanner.

Mogelijk wordt ook de iPhone 5C aangekondigd, een goedkopere versie van de iPhone met een plastic behuizing die in verschillende kleuren zou verschijnen. Het is nog onduidelijk wanneer beide telefoons te koop zullen zijn.

Het nieuwe besturingssysteem iOS 7 is met name qua uiterlijk een zeer grote verandering ten opzichte van het huidige iPhone-besturingssysteem. Veel kleuren zijn veranderd en er is meer transparantie ingevoerd.

Ook is er een nieuw controlepaneel, kan op een andere manier worden gemultitasked, en zijn er veranderingen doorgevoerd in het notificatiecentrum.

Lees hier onze hands-on met een testversie van iOS 7.

Bekijk alle geruchten over de iPhone 5S en iPhone 5C.