Facebook komt met een nieuwe optie waardoor meerdere gebruikers van het sociale netwerk foto's aan hetzelfde album kunnen toevoegen.

Dat bevestigt Facebook tegenover The Next Web. Tot vijftig Facebook-vrienden kunnen elk tweehonderd foto's naar één album uploaden. Nu kunnen gebruikers alleen foto's uploaden naar albums die zij zelf aangemaakt hebben. Zo'n album heeft een limiet van duizend foto's.

De gedeelde albums hebben de privacy-opties 'delen met iedereen', 'delen met vrienden van deelnemers' of enkel 'delen met deelnemers'. Degene die het album heeft aangemaakt kan foto's zowel verwijderen als aanpassen. Mensen die foto's naar een album van een ander uploaden kunnen hun eigen foto's na plaatsing nog steeds wijzigen.

In eerste instantie zou een select aantal Engelssprekende gebruikers toegang krijgen tot de nieuwe functie, die vervolgens naar alle andere Facebook-gebruikers uitgerold zal worden.

Wat moet je allemaal weten over Facebook?