Het Duitse non-profit bedrijf Definetz wil met behulp van drones defibrillatoren naar slachtoffers van een hartaanval brengen.

Dat meldt Definetz op zijn website. Het Duitse bedrijf kondigde vrijdag de Defikopter aan, een concept-drone die in samenwerking met drone-bouwer Height Tech is ontwikkeld.

De Defikopter vliegt met een defibrillator aan boord naar de plek van bestemming. Deze wordt bepaald door een speciale app van Definetz die op basis van gps-locatie een melding verstuurt.

Het voordeel van een drone is dat het apparaat geen hinder van drukke verkeerssituaties ondervindt. Definetz is van mening dat een drone sneller ter plaatse is dan een ambulance.

20.000 euro

De Defikopter kan een maximum van zeventig kilometer per uur vliegen en houdt dit ongeveer tien kilometer vol. In totaal zou de drone een kostenplaatje van bijna 20.000 euro krijgen.

Een belangrijk obstakel voor de Defikopter is dat de Duitse wet heeft bepaald dat een drone alleen onder toezicht van een mens mag worden bestuurd. Hierdoor kan de Defikopter niet automatisch worden ingezet.

Definetz heeft niet bekendgemaakt of de Defikopter ook daadwerkelijk op de markt verschijnt.

Bekijk ook de 5 meest indrukwekkende drones