Microsoft-directeur Steve Ballmer, die afgelopen week zijn vertrek bekendmaakte, heeft het meeste spijt van Windows Vista.

Dat zegt de Microsoft-topman in een interview met Cnet. De release en eerste versies van Windows Vista staan bekend als één van de grootste flops in de geschiedenis van Microsoft.

Ballmer meldt dat er veel problemen de ontwikkeling en release van Windows Vista teisterden: "En er zijn bijwerkingen van die problemen als je één groot team bij elkaar brengt om iets te doen wat lang niet zo waardevol blijkt te zijn."

In het interview geeft Ballmer aan het meest trots te zijn op de invloed van Microsoft op de computerindustrie: "We hebben een significante rol gespeeld in de opkomst van persoonlijk computergebruik, een nieuwe technologie die zo'n ongelooflijke impact op het leven van mensen heeft gehad."

De Microsoft-directeur weet nog niet wat hij na zijn vertrek gaat doen: "Ik geniet van het idee dat ik nog meer hoofdstukken in mijn leven heb waarin ik ervaringen van de andere kanten van het leven ga opdoen."

Bekijk de 5 raarste momenten van Steve Ballmer