LG heeft bij monde van zijn Bulgaarse hoofd communicatie een aantal opvallende uitspraken gedaan. Zo zou het bedrijf volgend jaar met een smartwatch komen.

LG spreekt al langer openlijk over de mogelijkheid een eigen smartwatch op de markt te brengen, maar houdt daarbij vooral een slag om de arm. Dimitar Valev, hoofd communicatie van LG Bulgarije is tegenover Bulgaarse zakenkrant Dnevnik een stuk openhartiger.

In een interview zegt Valev op de vraag wat hij denkt van draagbare technologie dat LG volgend jaar met een smartwatch komt. Valav zegt weinig details te hebben, maar weet wel dat het apparaat eerst in de VS op de markt komt.

Flexibel scherm

Ook zou LG in 'sommige markten' met apparaten met flexibel scherm komen, wat voor apparaten kan Valev niet zeggen. Gisteren werd duidelijk dat LG zijn productie van flexibele schermen langzaam opvoert, maar de productie voor populaire producten nog te klein is.

Daarnaast zou de opvolger van de Optimus G Pro-phablet een nog groter scherm zou krijgen dan het 5,5 inch scherm van het huidige exemplaar.

Firefox OS

Ook zou LG aan een telefoon met Firefox OS werken. Die zou volgens Valev eerder begin 2014 dan eind 2013 op de markt komen. Firefox is een open source besturingssysteem voor smartphones en tablets van de makers van de gelijknamige browser.

Firefox OS wordt als alternatief voor het eveneens open Android gezien. Naast LG hebben fabrikanten als Sony, ZTE en Huawei al toegezegd telefoons met Firefox OS te gaan ontwikkelen.