Galaxy Gear, de vermeende smartwatch van Samsung, gaat als een verlengstuk van Samsung-smartphones fungeren. Op zichzelf zou het horloge minder functies hebben.

De Galaxy Gear maakt middels het energiezuinige Bluetooth 4.0 LE verbinding met Samsung-telefoons, weten bronnen van GigaOM. Vervolgens zou het horloge vooral als verlengstuk van de smartphone fungeren.

Zo zouden gebruikers op het horloge door korte weergaven van onder andere sms'jes en e-mails kunnen bladeren. Is een bepaald bericht op het horloge geselecteerd, zou dat ook direct op het scherm van de smartphone verschijnen wanneer de gebruiker die tevoorschijn haalt. Facebook en Twitter zouden al bij het verschijnen van het horloge worden ondersteund.

Apps

Om energie te besparen zou het scherm van de Galaxy Gear pas aan gaan wanneer gebruikers het horloge naar hun gezicht brengen. Daarnaast zouden er ook andere sensors in de Galaxy Gear zitten waardoor het horloge ook als fitnesstracker gebruikt kan worden, vergelijkbaar met Nike Fuelband of Fitbit.

Apps voor de Galaxy Gear zouden niet via de Play Store van Google verspreid worden, maar Samsung Apps, de eigen app-winkel van Samsung. Ook de verbinding tussen het horloge en de telefoon zou middels een door Samsung ontwikkeld protocol gebeuren.

GigaOm speculeert dat het gebruik van de Galaxy Gear daarom alleen mogelijk is in combinatie met een smartphone of tablet van Samsung.

Bellen

Of het ook mogelijk wordt telefoongesprekken te voeren via de Bluetooth-verbinding van de Galaxy Gear, is nog niet duidelijk. Volgens Bloomberg is dat inderdaad het geval, de bronnen van GigaOM melden ondertussen dat er kleine speakers in de sluiting van het horloge zitten gebouwd.

Lees al het nieuws over smartwatches