Een Palestijnse hacker heeft informatie over een kritiek lek op het profiel van Mark Zuckerberg geplaatst. Het lek laat willekeurige Facbook-gebruikers een bericht op elk profiel plaatsen.

Dat meldt RT.com. De hacker doet in het Facebook-bericht, waar een screenshot van is, zijn beklag over de gang van zaken bij het sociale netwerk nadat er een lek is gerapporteerd.

De man, die zichzelf Khalil noemt, meldt dat het mogelijk is om met elk profiel een bericht bij vreemden achter te laten. Ook als de profielen alleen voor vrienden zichtbaar zijn.

Beloning

Khalil beweert dat hij het lek al eerder aan Facebook heeft gerapporteerd. Het beveiligingsteam van Facebook zou in dat gesprek hebben gezegd dat zijn bevinding geen daadwerkelijk lek is.

Het sociale netwerk beloont ontdekkers van een beveiligingslek met minimaal 500 dollar.

Na de afwijzing heeft Khalil het lek op het profiel van Mark Zuckerberg uitgelegd, een bericht dat voor vele miljoenen mensen leesbaar was.

Afwijzing

Enkele minuten na de plaatsing van het Facebook-bericht kreeg hij antwoord van Facebook-techneut Ola Okelola of hij alle details van het lek wilde doorgeven. Khalil's Facebook-account werd vervolgens direct geblokkeerd.

Nadat Khalil de benodigde gegevens doorstuurde, meldde de Facebook-techneut dat hij geen beloning krijgt omdat hij de gebruiksvoorwaarden van de website heeft geschonden.

Facebook heeft inmiddels gezegd dat het profiel van Khalil weer beschikbaar is. Het sociale netwerk hoopt dat de Palestijn "met Facebook blijft werken om meer kwetsbaarheden aan de kaak te stellen".