De geruchten over een televisie van Apple laaien weer op. De iPhone-maker zou plannen hebben in de eerste helft van 2014 een tv op de markt te brengen.

Apple zou twee weken geleden om te tafel hebben gezeten met de bedrijven Corning, Foxconn, en G-Tech Optoelectronics, meldt Taiwanese krant Economic Daily News. Corning levert Apple al het speciale glas voor iPhones en iPads, Foxconn zet Apple-producten in elkaar. G-Tech Optoelectronics zou speciaal glas ontwikkelen dat reflecties tegengaat.

De tv van Apple, waar al jaren geruchten over aan, zou in de eerste helft van 2014 op de markt moeten komen. Volgens de Thaise krant komt Apple met modellen met 55 en 60 inch schermformaat.

Meerdere fabrikanten

De schermen in de tv's zouden afkomstig zijn van Sharp. Mogelijk zou ook schermenmaker Innolux nodig zijn om aan de vraag die Apple verwacht te voldoen. Eerder zou Apple met LG in gesprek zijn geweest over de levering van ultra hd-schermen voor de tv. Of de tv van Apple inderdaad ultra hd wordt, is nog niet duidelijk.

Apple gebruikt overigens vaker meerdere leveranciers voor hetzelfde onderdeel. Voor de iPad worden bijvoorbeeld schermen van zowel LG, Sharp als Samsung gebruikt om aan de vraag te voldoen.

Lees meer over ultra hd en oled tv's

Lees alle geruchten over de tv van Apple