Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
iPad Mini

'Lancering iPad Mini met retinascherm aanstaande'

De productie van de iPad Mini met een retinascherm is opgevoerd. Het niveau is vergelijkbaar met dat van de eerste iPad Mini een jaar geleden en dus zou de nieuwe tablet van Apple op korte termijn kunnen worden uitgebracht.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat schrijft Cnet op basis van informatie van onderzoeksbureau IHS iSuppli.

"Als we kijken naar de productie, zijn de volumes gelijk aan de iPad Mini die uitkwam in het vierde kwartaal van 2012", aldus Vinita Jakhanwal van IHS. Het onderzoeksbureau voorspelde vorig jaar al vroeg de komst van de iPad Mini en heeft goede bronnen bij touchscreenfabrikanten.

De eerste generatie iPad Mini werd uiteindelijk eind oktober aangekondigd en lag begin november in de winkels. Dat zou nu dus weer mogelijk zijn. Als de productie is afgerond, kunnen de tablets worden verscheept.

Retinascherm

IHS bevestigt dat het nieuwe model een retinascherm krijgt van 2048 x 1536 pixels. Dat is dezelfde resolutie als de huidige iPad 4 en door het kleinere 7,9 inch-scherm zou de pixeldichtheid uitkomen op 324 pixels per inch. Dat is ongeveer gelijk aan de 323 pixels per inch van de nieuwe Nexus 7, de tablet met de hoogste pixeldichtheid van dit moment.

Volgens Jakhanwal zal LG een groot deel van de productie van de retinaschermen voor de iPad Mini op zich nemen. Ook Sharp produceert een aantal schermen en volgens eerdere geruchten heeft ook Samsung bestellingen binnengekregen.

Er was lange tijd onduidelijkheid over de iPad Mini 2. Zo meldden verschillende media dat de tweede generatie nog geen retinascherm zou krijgen. Na berichten van the Wall Street Journal, Bloomberg en nu IHS iSuppli lijkt de komst van een iPad Mini 2 met retinascherm zeker. Mogelijk komt er ook een goedkopere iPad Mini uit zonder retinascherm.

Naast een iPad Mini 2 wordt dit najaar ook een iPad 5 verwacht. Bovendien zal Apple volgens geruchten op 10 september een iPhone 5S en mogelijk de iPhone 5C, een goedkoper model, onthullen.

Lees meer over de iPhone 5S en iPhone 5C


Lees meer over:

AppleiPadiPad mini

Aanbevolen artikelen