Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Blackberry dinges

Blackberry presenteert nieuw toestel met oude software

Blackberry heeft de nieuwe BlackBerry 9720 gepresenteerd. Het toestel met fysiek toetsenbord draait op het relatief oude besturingssysteem Blackberry OS 7.1.
Door NU.nl/Floris Poort

Hoewel Blackberry zijn meest recente telefoons steeds met het begin 2013 geïntroduceerde systeem BlackBerry 10 op de markt brengt, draait de nieuwe BlackBerry 9720 nog op versie 7.1 van het besturingssysteem. Het systeem zou vooral in opkomende markten nog populair zijn.

De BlackBerry 9720 heeft net als veel populaire Blackberry-telefoons uit het verleden een fysiek toetsenbord en komt in vijf kleuren op de markt. Gebruikers van het toestel kunnen gratis chatdienst BBM snel opstarten door een speciale knop aan de zijkant van het toestel in te drukken. Ook gratis beldienst BBM Voice kan met snel met die knop worden opgestart.

De telefoon heeft een 2,8 inch touchscreen met een resolutie van 480 x 360 pixels en een 5-megapixelcamera. De telefoon is 12 millimeter dik.

Het toestel zou in de komende weken in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika op de markt komen. Een prijs is nog niet bekend.


Lees meer over:

BlackBerry

Aanbevolen artikelen