Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Apple Samsung

Importverbod Samsung na verlies patentzaak Apple

Samsung maakt inbreuk op twee Apple-patenten. De Internationale Handelscommissie (ITC) verbiedt de Amerikaanse import van enkele oudere Samsung-toestellen.
Door NU.nl/Daniël Verlaan

Dat meldt Reuters. De ITC heeft geoordeeld dat Samsung inbreuk maakt op twee Apple-patenten die betrekking hebben tot mobiele apparaten.

Volgens Foss Patents maakt Samsung inbreuk op het 'Steve Jobs-patent' dat beschrijft hoe gebruikers het touchscreen gebruiken om een telefoon te besturen.

Het andere patent waar Samsung inbreuk op maakt legt uit op welke manier een mobiel apparaat een koptelefoon herkent wanneer deze wordt aangesloten.

Importverbod

Apple klaagde Samsung aanvankelijk voor de schending van vier patenten aan. Het importverbod gaat in na een 60-daagse veto-periode waarin president Obama het verbod kan tegenhouden.

Het importverbod zou gelden voor onder andere de Galaxy S 4G, Fascinate, Captivate, Galaxy Tab en Galaxy Tab 10.1. Ook andere Samsung-apparaten uit 2010 en 2011 zouden eventueel onder het verbod vallen. Zowel Apple als Samsung hebben nog niet officieel op de uitspraak gereageerd.

Eerder hief Obama het importverbod van de oudere iPhone en iPad op door het uitspreken van een veto. Dit importverbod werd ook door de ITC opgelegd.


Lees meer over:

AppleSamsungpatentoorlog

Aanbevolen artikelen