Voor de tweede dag zitten T-Mobile-klanten in het buitenland zonder bereik.

Dat bevestigt woordvoerder Michael Vos van T-Mobile tegenover NUtech. Ook klanten van Ben, Simpel, Bliep en MTV Mobile ondervinden hinder.

Vrijdagmiddag werd het probleem volgens de provider in een groot aantal landen opgelost. Op zijn website heeft T-Mobile een lijst met landen geplaatst waar er weer bereik zou moeten zijn.

Het gaat onder meer om Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. Populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië ontbreken uit de lijst.

Centrale

Volgens Vos kan de provider niet zeggen hoeveel mensen precies last hebben van het probleem, omdat het netwerk nog instabiel is.

Het probleem zit in het systeem dat het buitenlandse mobiele verkeer centraal afhandelt. Inmiddels zou een deel van de capaciteit zijn hersteld. T-Mobile zegt niet te kunnen schatten wanneer het probleem verholpen is.

Herstarten

Op het forum van T-Mobile zijn inmiddels meer dan duizend klachten binnengestroomd van mensen die in het buitenland niet kunnen bellen of internetten.

Donderdag zei de provider dat de storing slechts een klein deel van de klanten trof en dat het herstarten van het toestel het probleem zou moeten oplossen. Tientallen lezers van NU.nl en van het T-Mobile-forum melden echter dat dit niet werkt. 

T-Mobile heeft zijn klanten excuses aangeboden voor het ongemak en bekijkt 'hoe wij klanten tegemoet kunnen komen'.