Kees Neggers, voormalig directeur van SURFnet, en Teus Hagen, oud-voorzitter van NLnet, worden zaterdag als eerste Nederlanders bijgezet in de Internet Hall of Fame, een wereldwijde erelijst van internetpioniers.

Kees Neggers wordt door de organisatie achter de erelijst, de Internet Society, geroemd om zijn internationale inspanningen voor de ontwikkeling van het internet. 

Ook zijn directeurschap voor SURFnet, de Nederlandse netwerkorganisatie voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen, wegen mee. Zo introduceerde Neggers met SURFnet al in 2001 een IP-netwerk met een overdrachtssnelheid van 10 gigabit per seconde.

Teus Hagen

Teus Hagen ontvangt de eervolle vermelding onder meer voor zijn inzet voor NLnet, de eerste Nederlandse internetprovider. 

Daarnaast stond Hagen in 1982 en 1983 als voorzitter van de Europese Unix-organisatie aan de wieg van het eerste netwerk met computers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in 27 Europese landen.   

Hall of Fame

Naast Neggers en Hagen worden zaterdag nog dertig andere personen aan de Internet Hall of Fame toegevoegd. In 2012 werd de erelijst opgericht en voorzien van grote namen als 'internetvaders' Vint Cerf en Robert Kahn. 

Lees ook vijf mensen zonder wie het internet niet zou bestaan