Het aandeel Facebook is vrijdag op de beurs in New York gesloten boven de introductiekoers van ruim een jaar geleden.
 

Het aandeel Facebook sloot vrijdag boven de introductiekoers van 38 dollar van mei 2012. Facebook liftte mee op het succes van de zakelijke netwerksite LinkedIn op beurzen in New York.

Facebook sloot op 38,05 dollar, een plus van 1,5 procent. LinkedIn won 10,6 procent.

Beursgang

Op 18 mei 2012 ging het sociale netwerk naar beurs. De waarde van een aandeel werd toen gezet op 38 dollar, steeg in de eerste minuten flink en kelderde vervolgens hard.

In de afgelopen veertien maanden kwam Facebook niet meer in de buurt van de 38 dollar. Het dieptepunt was eind augustus 2012, toen een aandeel nog 19 dollar waard was.

Afgelopen woensdag opende de beurs net boven de 38 dollar, maar woensdagavond was de waarde weer tot zo'n 37 dollar gezakt. Vrijdag is het aandeel voor het eerst sinds de beursgang gesloten op een koers boven de 38 dollar.

In trek

De afgelopen week is Facebook in trek onder handelaars vanwege de positieve kwartaalcijfers. Facebook verdient flink aan het groeiende aantal mobiele gebruikers. Inmiddels zijn 41 procent van de advertentie-inkomsten afkomstig van mobiele reclames. Die inkomsten stegen bovendien met 70 procent.

Bij de beursgang in mei vorig jaar werd het bedrijf gewaardeerd op ruim 100 miljard dollar. Met de beursgang haalde Facebook dan ook 18,4 miljard dollar op, het hoogste bedrag voor een internetbedrijf.

Lees ook vijf dingen die je moet weten over Facebook