Nederlander maakt 3d-projecties met tablet mogelijk

Een Nederlandse ontwerper wil 3d-hologrammen vanaf een tablet in de echte wereld projecteren en ze laten interacteren met fysieke objecten. Bijvoorbeeld digitale huisdieren worden dan mogelijk

Feddow Claassen noemt zijn product de i-Lusio. Het is een soort kist waar een tablet op geplaatst kan worden. De beelden van de tablet worden vervolgens in de glazen kist geprojecteerd als 3d-hologram, zo toont Claassen in een video.

Het object, bijvoorbeeld een dier, loopt dan in de kist rond. Er wordt gebruikgemaakt van de zogeheten Pepper's Ghost-technologie waarbij via een transparante spiegel en een glasplaat dingen worden getoond die er echt lijken te zijn.

Claassen legt aan NUtech uit dat het is alsof je in de avond door je raam naar buiten kijkt en alsof het lijkt alsof de lamp uit de woonkamer ook in de tuin staat.

De i-Lusio laat objecten ook interacteren met fysieke objecten. Een digitaal huisdier kan dan bijvoorbeeld op blokken klimmen. Dat is mogelijk door met de camera van de tablet de objecten te herkennen. De voorwerpen moeten wel geprogrammeerd worden. Ze kunnen uiteraard niet uit zichzelf rondlopen in de kist. Claassen kijkt nog naar de mogelijkheden om de gebruiker zelf het geprojecteerde onderwerp te laten besturen. Momenteel wordt eerst geld opgehaald via crowdfundingwebsite Indiegogo om de productie te bekostigen.

Bekijk meer informatie en video's van de iLusio

Lees meer over:
Tip de redactie