Webwinkel Coolblue gaat fors investeren in fysieke winkels. Het bedrijf ziet dat de online verkoop in de buurt van fysieke winkels sterk toeneemt.

Dat laat het Nederlandse bedrijf woensdag weten.

Onlangs werd nog een fysieke winkel in Utrecht geopend. Coolblue had al filialen in Eindhoven, Groningen en Rotterdam en aan het eind van dit jaar zal ook Amsterdam aan deze lijst worden toegevoegd, zo laat Coolblue nu weten. Bovendien wordt de Rotterdamse vestiging flink uitgebreid. Ook zijn er al twee winkels in België in Antwerpen en Gent.

Coolblue zegt 'fors' te investeren in fysieke winkels, maar wil geen exacte bedragen noemen. De opening van winkels zal in 2014 waarschijnlijk dus doorgaan, maar ook daarover wordt nu nog niets bekendgemaakt.

Product vasthouden

"We merken dat sommige klanten het prettig vinden een product even vast te houden of om face to face advies te krijgen over welke laptop voor hen geschikt is", aldus Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue. "Bovendien merken we dat de online verkoop in de omgeving van onze fysieke winkels sterk toeneemt."

Coolblue werd in maart nog uitgeroepen tot beste webwinkel van het jaar en in een gesprek met NU.nl liet Zwart eerder al weten dat de uitbreiding naar andere Europese landen slechts een kwestie van tijd is.

Omzet

In het afgelopen half jaar boekte Coolblue 42 procent meer omzet dan in de eerste helft van 2012. In dat jaar werd in totaal 168 miljoen euro omzet geboekt. Hoeveel er dit jaar tot nu toe is omgezet, maakt het bedrijf niet bekend.

Wel is duidelijk dat Coolblue dit jaar al 56 nieuwe webwinkels heeft geopend. Het bedrijf kiest niet voor de aanpak van bijvoorbeeld Bol.com waar alle producten onder één naam worden verkocht. Coolblue heeft tal van webshops onder de paraplu zoals Pdashop.nl, Tabletcenter.nl en Laptopshop.nl. "In 2013 zullen we de grens van 300 online shops doorbreken", aldus het bedrijf in een verklaring.