Samsung heeft twee high-end tablets in de maak met een hoge schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels. Het gaat om tablets met schermen van 10 en 12,2 inch.

Dat meldt twitteraar @evleaks, die regelmatig kloppende informatie over nog onaangekondigde tablets en smartphones uit de doeken doet.

Als de bewuste tweet klopt, werkt Samsung voor het eerst sinds lange tijd weer aan een stel echte high-end tablets. Een nog onaangekondigde tablet met typenummer SM-P900 zou worden voorzien van 12,2-inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

Deze forse tablet draait volgens @evleaks op een Exynos 5 Octa-processor, een nieuwe mobiele chip van Samsung die de fabrikant onlangs heeft aangekondigd. Omdat er ook een S-Pen-stylus bij het toestel zou worden geleverd, lijkt het erop dat de tablet wordt ondergebracht in Samsungs Note-serie.

SM-P600

De tweede tablet heeft typenummer SM-P600 en beschikt over dezelfde resolutie, maar dan op een kleiner scherm van 10 inch. Bij dit toestel zou Samsung zijn eigen chip hebben ingeruild voor een Snapdragon 800-processor van Qualcomm.  

De laatste high-end tablet die Samsung fabriceerde was de Nexus 10, een 10-inch tablet met dezelfde resolutie als het nieuwe tweetal, bijgestaan door een dualcore-chip uit Samsungs eigen stal. Dit toestel werd vorig jaar oktober echter niet door Samsung zelf uitgebracht, maar door Google.