Een nieuwe foto die op een Chinees sociaal netwerk is verschenen, toont mogelijk de winkelverpakking van Apple's aankomende, goedkopere plastic iPhone. Op de verpakkingen is de naam 'iPhone 5C' te zien.

Dat meldt AppleInsider zondag, aan de hand van een foto die verscheen op het Chinese sociale netwerk Weibo. Op de foto is een bak met allerlei plastic winkelverpakkingen te zien. 

Gezien het materiaal van de verpakkingen lijken ze bestemd te zijn voor de goedkopere iPhone die Apple naar verluidt in de loop van dit jaar op de markt wil brengen. Deze zou immers over een plastic behuizing beschikken.

iPhone 5C

Op de zijkant van de verpakkingen prijkt de naam 'iPhone 5C', wat - als de foto authentiek is - de naam zou kunnen zijn van het nieuwe toestel. De 'normale', duurdere opvolger van de huidige iPhone 5 zal naar verwachting 'iPhone 5S' heten.

AppleInsider speculeert dat de 'C' in de mogelijk toestelnaam voor 'colour' (Engels voor 'kleur') staat. De goedkopere iPhone 5 zal volgens geruchten in verschillende felle kleuren op de markt komen. 

Volgens een recent gerucht zouden er van de goedkopere iPhone bovendien twee verschillende modellen uitkomen, elk met een ander prijskaartje.

Bekijk ook ons overzicht van de geruchten over de goedkopere iPhone