Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
WordPress

19 procent van internet draait op WordPress

Blogplatform WordPress wordt gebruikt voor 18,9 procent van alle websites. WordPress-apps zijn het afgelopen jaar meer dan 46 miljoen keer gedownload.
Door NU.nl/Jeffrey Weller

Dat zei Automattic-oprichter Matt Mullenweg zaterdag tijdens de WordCamp-conferentie in San Francisco. Automattic is het bedrijf achter het blogplatform dat het opzetten van een blog of website vereenvoudigt.

Volgens Mullenweg zit WordPress achter 18,9 procent van alle websites wereldwijd, 2,2 procentpunt meer dan in 2012. WordPress-software en -mobiele apps zijn het afgelopen jaar meer dan 46 miljoen keer gedownload.

CMS

Volgens Mullenweg heeft WordPress zich ontwikkeld van een blogplatform tot een content-managementsysteem (CMS), een systeem voor het toevoegen en bewerken van website-inhoud. 69 procent van de WordPress-gebruikers zou het platform inmiddels inzetten als CMS.

Nieuw is de inzet van WordPress als app-bouwplatform. 6 procent van de WordPress-gebruikers heeft aangegeven het platform afgelopen jaar te hebben gebruikt om apps te ontwikkelen. Mullenweg verwacht dat WordPress in de toekomst steeds vaker op die manier zal worden ingezet door zijn gebruikers.


Lees meer over:

wordpress

Aanbevolen artikelen