Samsung maakt 'snelste opslaggeheugen ter wereld'

Samsung zegt het snelste flashgeheugen tot nu toe te hebben ontwikkeld. De geheugenchip kan een leessnelheid van 250 MB per seconde bereiken.

Het snelle geheugen is volgens Samsung vooral bedoeld voor smartphones en tablets. Het geheugen is al in massaproductie genomen.

Versie 5 van het zogenoemde emmc-geheugen volgt de huidige 4.5-versie op. Die vorige geheugenchip kon gegevens met een snelheid van 150 MB per seconde lezen en met 60 MB/s schrijven. De nieuwe versie is beduidend sneller en leest met een snelheid van 250 MB/s en schrijft met 90 MB/s.

Daardoor is het nieuwe geheugen volgens Samsung uitermate geschikt voor multitasking op smartphones en tablets. Die apparaten schrijven de staat van onlangs gebruikte apps weg naar het opslaggeheugen, om de accuduur te sparen. Wanneer het schrijven en later lezen van die informatie sneller gaat, zal de gebruiker minder vertraging merken.

Ook voor het bekijken van full-hd beeldmateriaal is het snellere geheugen een stap vooruit. De geheugenchips komen beschikbaar met 16, 32 en 64 GB opslagruimte voor smartphones en tablets van de volgende generatie.

Bekijk vijf mijlpalen in de geschiedenis van dataopslag

Lees meer over:
Tip de redactie