Moederbedrijf UPC vergroot belang in Ziggo

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, heeft zijn belang in kabelbedrijf Ziggo uitgebreid naar 28,5 procent. Dat heeft Ziggo zaterdag bekendgemaakt, zonder daarbij financiële details te geven.

Doordat Liberty Global onder de dertig procent blijft, hoeft het in Groot-Brittannië gevestigde Amerikaanse bedrijf geen bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen Ziggo, dat vorig jaar naar de beurs ging.

Eind maart nam Liberty Global, dat vooral actief is in Europa, al een belang van 12,7 procent in Ziggo. Daar werd toen 633 miljoen euro voor betaald, oftewel 25 euro per aandeel.

Het management en de raad van commissarissen van Ziggo zullen de stap van Liberty Global beoordelen en handelen "in het beste belang van haar stakeholders", zo gaven ze aan. Het bedrijf blijft zich verder richten op het uitvoeren van de strategie.

Openbaar bod

Liberty Global is het moederbedrijf van het Nederlandse UPC en was al grootaandeelhouder van Ziggo. Het bedrijf bezat eerder nog 18,2 procent van de aandelen Ziggo. Volgens de beursregels moet het een openbaar bod op Ziggo doen als het belang boven de 30 procent uitkomt.

Marktkenners en beleggers speculeren al langer op een overname van Ziggo door Liberty Global. Maar topman Michael Fries van Liberty Global zei begin mei dat de markt 'wellicht te snel conclusies trok' uit het vergroten van zijn deelneming (destijds tot de 18,2 procent) in Ziggo. De aandelen waren volgens hem 'opportunistisch gekocht'.

Onlangs trok Liberty Global zich echter terug uit de biedingsstrijd rond Kabel Deutschland. Het meldde op zoek te gaan naar andere uitbreidingsmogelijkheden, met name in Zuid-Europa.

Lees meer over Ziggo

Lees meer over:
Tip de redactie