Farmville-uitgever Zynga heeft in het tweede kwartaal van het jaar 25 procent van zijn gemiddelde hoeveelheid dagelijks actieve gebruikers verloren. 

De hoeveelheid actieve spelers daalde in drie maanden van 52 miljoen naar 39 miljoen spelers. Een jaar geleden waren er zelfs nog 72 miljoen dagelijks actieve spelers, bijna twee keer zo veel als nu.

Dat blijkt uit de meest recente financiële cijfers die donderdag zijn bekendgemaakt. Dit is de laagste hoeveelheid dagelijks actieve gebruikers sinds Zynga deze statistieken bijhoudt.

Het bedrijf draaide een netto verlies van 15,8 miljoen dollar, waar Zynga het vorige kwartaal nog 4,1 miljoen dollar winst boekte. De prijs voor aandelen van Zynga zakte na de bekendmaking van de cijfers met bijna 15 procent.

Ontslagen

Zynga zit al langer in de problemen. Het bedrijf zag zich in juni genoodzaakt 18 procent van zijn werknemers, in totaal 520 mensen, te ontslaan. Daarmee zou Zynga 80 miljoen dollar besparen.

De tegenvallende cijfers zijn het gevolg van een terugloop in inkomsten van het web. Zo zijn de Facebook-games waar Zynga groot mee werd in populariteit gedaald.

Wel heeft Zynga begin deze maand Microsoft-topman Don Mattrick als CEO aangenomen. Zynga laat weten dat het zich blijft richten op free-to-play en sociale games.