'Google toonde settopbox met bewegingssensor en Android'

Google werkt of werkte aan een settopbox met een camera en bewegingssensor die diensten van het bedrijf op een tv kan tonen.

Dat onthullen bronnen aan the Wall Street Journal.

Google zou de settopbox, een kastje dat aan de tv kan worden gekoppeld, getoond hebben op de Consumer Electronics Show (CES) in januari. Het product werd echter alleen achter de schermen aan een selecte groep gepresenteerd.

De bronnen die bekend zijn met het product stellen dat Google liet zien hoe de videobelfunctie Hangouts gebruikt kon worden en dat er een camera en bewegingssensor in het apparaat waren verwerkt.

Eerder deze week onthulde Google officieel de Chromecast, een soort usb-stick die het tonen van content vanaf laptops, pc's en smartphones op een tv eenvoudiger maakt. Ook kunnen dan op elke tv diensten als Netflix worden gebruikt.

Apps en games

Het in januari al getoonde apparaat zou verder gaan dan de Chromecast en ook Android-apps en -games op tv's kunnen laten draaien. Bovendien zou het mogelijk zijn via Google Play video's en tv-series aan te schaffen voor op de televisie.

Het is onduidelijk of het geheime product geschrapt is vanwege de komst van de Chromecast of dat de settopbox momenteel wordt doorontwikkeld. Volgens één van de bronnen wilde Google het product eigenlijk tijdens de Google I/O-conferentie in mei laten zien. Waarom dat niet gebeurd is, is onbekend.

Ook derden maken al dergelijke producten die draaien op het besturingssysteem Android. Ouya is een spelcomputer waarmee bepaalde Android-games op tv's kunnen worden gespeeld, maar dat ook kan dienen als mediacenter. 

Lees onze review: Ouya genekt door slechte games

Lees meer over:
Tip de redactie