Apple heeft een patent ingediend waarmee het batterijverbruik op basis van locatie kan worden beïnvloed. Ook zou het energieverbruik op den duur afhankelijk moeten worden van het gebruikspatroon.

Dat blijkt uit een patentaanvraag die door AppleInsider is gepubliceerd. Het apparaat houdt volgens het patent de locatie in de gaten en leert van het gebruikspatroon van de gebruiker.

Deze twee factoren laten apparaat hardware- en softwarefuncties uitschakelen die op dat moment niet nodig zijn. Zo wordt de gps bijvoorbeeld automatisch ingeschakeld als de gebruiker het huis verlaat en een specifieke route gaat rijden. Als het eindpunt is bereikt, schakelt de gps weer uit. 

Slim

Ook beschrijft het patent een slimmere functie waardoor het toestel onthoudt dat de gebruiker bijvoorbeeld elke dag rond 20.00 uur het toestel oplaadt. Hierdoor worden een paar uur voor dat moment enkele energiebesparende instellingen geactiveerd om de gebruiker toch het oplaadmoment te laten halen.

De aanvraag werd in 2012 ingediend. Het blijft vooralsnog onbekend of Apple het patent ook daadwerkelijk in zijn toestellen gaat implementeren.

Lees ook 10 tips om je accuduur te verlengen