Facebook 25 procent meer waard na kwartaalcijfers

Facebook schiet een dag na de kwartaalcijfers omhoog op de beurs. Een aandeel in het sociale netwerk opende donderdagochtend (Amerikaanse tijd) ruim een kwart hoger.

Het bedrijf maakte woensdag bekend dat het in drie maanden 1,8 miljard dollar omzet had geboek en 333 miljoen winst. Een jaar geleden werd nog een verlies van 157 miljoen dollar genoteerd.

Vooral de vooruitzichten voor mobiele inkomsten zijn rooskleurig. Inmiddels is 41 procent van de totale advertentie-inkomsten áfkomstig van mobiele reclames. Die inkomsten stegen bovendien met 70 procent. Juist het verdienen aan de mobiele gebruikers was anderhalf jaar geleden bij de beursgang nog de grootste zorg.

80 miljard

Door de enorme stijging op de beurs was een aandeel Facebook donderdagmiddag (Nederlandse tijd) ruim 33 dollar waard. De waarde van het totale bedrijf komt daarmee op ongeveer 80 miljard dollar uit. De koers stond woensdag voor de bekendmaking van de cijfers nog op 26,50 dollar.

Facebook ging in mei 2012 naar de beurs voor 38 dollar per aandeel waarna de waarde van het bedrijf hard onderuit ging. Het dieptepunt werd in augustus bereikt toen één aandeel nog slechts 18 dollar waard was.

Facebook telt inmiddels 819 miljoen gebruikers die maandelijks via de mobiel inlogt. In totaal zijn er ruim 1,1 miljard gebruikers. Zo'n 70 procent gebruikt dus de mobiele applicaties of website.

Vijf dingen die je moet weten over Facebook

Lees meer over:
Tip de redactie