Samsung, HTC en Sony bevestigen update-plannen Android 4.3

Zowel Samsung, HTC als Sony kijken naar de mogelijkheden toestellen te updaten naar Android 4.3. Het blijft nog onduidelijk wanneer de updates beschikbaar komen.

Samsung en HTC laten aan Techradar weten Android 4.3 te bekijken en zijn van plan de update voor recente toestellen uit te brengen, maar welke toestellen dit precies zijn kunnen beide fabrikanten nog niet zeggen.

"We zijn druk bezig met het analyseren van Android 4.3 en hoe dit in onze update-plannen gaat passen", aldus HTC. Samsung zal zijn update-plannen voor geselecteerde Galaxy-toestellen de komende maanden bevestigen.

Xperia

Sony geeft op zijn eigen website meer duidelijkheid. De Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP and Xperia Z Ultra krijgen allemaal updates naar de nieuwste versie van Jelly Bean. Ook bekijkt Sony de mogelijkheid om Android 4.1-toestellen direct naar Android 4.3 te updaten. Het Japanse bedrijf wil nog geen indicatie van het begin van de update-cyclus geven.

Android 4.3

De nieuwe versie van Android, het populaire besturingssysteem voor smartphones en tablets, werd woensdagavond door Google gepresenteerd. Ook kondigde het bedrijf een nieuwe Nexus 7-tablet aan die direct over Android 4.3 zal gaan beschikken.

Wat is er nieuw in Android 4.3?

Lees meer over:
Tip de redactie