Apple adviseert gebruik officiële lader na recente elektrocuties

Apple adviseert Chinese gebruikers van Apple-producten alleen officiële opladers te gebruiken. Het advies volgt na twee elektrocuties via een iPhone.

Op een nieuwe pagina op de Chinese site van Apple legt Apple uit welke officiële laders er in het land te krijgen zijn. De pagina staat prominent gelinkt op de voorpagina van de Chinese site van Apple.

"Als je een iPhone of iPad oplaadt, raden we je aan de officiële laders met de bijbehorende kabels te gebruiken. Deze opladers en kabels zijn als losse producten verkrijgbaar bij Apple en officiële retailers", aldus het bedrijf.

Apple gaat verder niet in op twee elektrocuties in het land die aanleiding zijn voor het nieuwe advies. Eerder deze maand overleed een vrouw en raakte een man in coma nadat ze geëlektrocuteerd werden door hun iPhone terwijl die aan de lader lag.

Volgens Chinese media werden geen officiële laders gebruikt, maar opladers van derden. Apple onderzoekt de elektrocutie en liet destijds weten 'zeer bedroefd te zijn om het tragische incident'. Verdere verklaringen blijven vooralsnog achterwege. Het is dus ook niet duidelijk of de elektrocuties inderdaad veroorzaakt zijn door laders van andere bedrijven.

Lees meer over:
Tip de redactie