Man vuurt 3d-geprint geweer af in video

Nog geen drie maanden nadat het eerste 3d-geprinte vuurwapen in een video werd afgevuurd is een filmpje opgedoken van een man die een zelfgemaakt geweer afvuurt.

De man die zichzelf op Youtube ThreeD Ukulele noemt, stelt het geweer zelf ontworpen en geprint te hebben.

In de video is duidelijk te zien dat het geweer succesvol wordt afgevuurd. Wel bleek achteraf de loop van het geweer te zijn gespleten. Het wapen kan dus maar één keer gebruikt worden.

Nadat begin mei het eerste 3d-geprinte wapen, the Liberator, werd afgevuurd in een video ontstond flinke ophef. Diverse experts waarschuwden voor het gevaar van 3d-geprinte wapens en ook de politie in Australië en enkele Amerikaanse politici spraken hun zorgen uit.

De Canadese man noemt zijn zelfgemaakte .22-kaliber geweer de Grizzly. Hij wil een verbeterde versie gaan ontwerpen, maar of er plannen zijn om het ontwerp op termijn te delen zoals bij the Liberator gebeurde is niet bekend. De blauwdrukken van the Liberator waren korte tijd op internet te downloaden.

Naast voor wapens wordt 3d-printen ook gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden en slaagden onderzoekers er al in een nieuw soort hygiënisch open gips te printen. Ook 3d-geprint voedsel behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer over:
Tip de redactie