Het mobiel gebruik van Facebook is enorm toegenomen. Het aantal gebruikers dat maandelijks mobiel inlogt is met 51 procent toegenomen tot 819 miljoen gebruikers.

Dat blijkt uit de presentatie van de kwartaalcijfers van Facebook. Ruim 70 procent van de maandelijkse gebruikers gebruikt een mobiel apparaat om in te loggen. In totaal is meer dan de helft van al die gebruikers elke dag online. 

Ook het aantal gebruikers steeg. Facebook telde vorig kwartaal 699 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat is 27 procent meer dan afgelopen jaar. Eerder werd bekend dat 100 miljoen gebruikers maandelijks via een featurephone van Facebook gebruikmaken.

Oprichter Mark Zuckerberg is gelukkig met de resultaten die Facebook boekte op zijn mobiele activiteiten. ,"Die geven ons een solide basis voor de toekomst'', stelde hij. "Het werk dat we hebben gedaan om de beste Facebook-ervaring te brengen laat goede resultaten zien."

Tijdens een gesprek met investeerders zei hij dat 'Facebook-moeheid' niet toeslaat. Gebruik van de site onder tieners 'is het afgelopen anderhalf jaar stabiel gebleven', zei hij.

Advertenties

Door de stijging van het Facebook-gebruik is ook de omzet gestegen. Facebook zag de omzet vorig kwartaal met ruim 600 miljoen dollar stijgen tot 1,8 miljard dollar. Het bedrijf boekte een nettowinst van 333 miljoen dollar. Vorig jaar leed het grote sociale netwerk nog een verlies van 157 miljoen dollar.

De inkomsten uit mobiele advertenties stegen 75 procent ten opzichte van een kwartaal eerder en zijn nu goed voor 41 procent van de totale advertentie-inkomsten. 

Facebook Home, de softwareschil voor Android, komt niet in de kwartaalcijfers voor.

Lees ook 5 dingen die je moet weten over Facebook