Review: Goedkope Asus Memo Pad HD 7 geen duurkoop

Asus brengt binnenkort de Memo Pad HD 7 met de lage prijs van 169 euro op de markt. Het bedrijf bewijst dat goedkoop geen duurkoop hoeft te zijn.

Lees de volledige review op NUtech.nl

Asus brengt binnenkort de Memo Pad HD 7 met de lage prijs van 169 euro op de markt. Het bedrijf bewijst dat goedkoop geen duurkoop hoeft te zijn.

De Memo Pad heeft op veel vlakken wat weg van de Nexus 7 (review), de gouden standaard van de budgettablet. De apparaten hebben bijna precies dezelfde afmetingen en worden bovendien allebei gemaakt door Asus.

De Memo Pad HD 7 heeft een gebolde achterkant van glad plastic, die lekker in de hand ligt maar niet al te stevig aanvoelt. Als druk wordt gezet op de achterkant wil de tablet nog wel eens wat kraken en als er te hard op het scherm wordt gedrukt is er soms een vervorming te zien in het beeld.

Waar de meeste tablets de volume- en aan/uit-knoppen op de zijkant hebben, zitten die bij de Memo Pad eigenlijk schuin op de achterkant. Dat is even wennen, maar de plaatsing is niet vervelend en voorkomt bovendien dat de toetsen onbedoeld worden ingedrukt.

Scherm

Het scherm van de Memo Pad HD 7 heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels, voor 216 pixels per inch. Dat is een prima resolutie voor een tablet van deze prijs.

Het enige front waarop het scherm echt tegenvalt is de witweergave. Witte vlakken hebben een blauwige gloed over zich heen. Het valt niet direct op, maar naast een andere tablet is meteen duidelijk dat wit absoluut niet echt wit is.

Uniek aan de Memo Pad HD 7 is dat de gebruiker zelf controle geeft over kleurinstellingen op de tablet. Sommige merken staan bekend om apparaten met veel felle kleuren, die sommigen zien als oververzadigd. Asus laat gebruikers zelf kiezen hoe ze hun kleuren willen hebben met de app Splendid. 

Prestaties

Net als met het scherm is ook met de prestaties van de tablet weinig mis. Het opstarten van apps gaat over het algemeen snel en er treden weinig haperingen op. Wel zorgen grafisch zware games soms voor problemen.

Uit verschillende benchmarktests blijkt dat de quad-core chip in de Memo Pad HD 7 zorgt voor iets slechtere resultaten dan de Nexus 7 een jaar geleden scoorde. Wie zijn tablet echter voor normaal gebruik koopt - lezen, films, Angry Birds - kan met de Memo Pad nog prima overweg.

Positief punt is de batterijduur. Met de helderheid op 65 procent wist de tablet het spelen van 720p-video 9 uur en 5 minuten uit te houden. 

Camera 

Zoals de meeste tablets heeft de Memo Pad HD 7 geen camera waar je heel mooie foto's mee zult maken. Wel valt op dat de camera-app snel opstart en dat er weinig vertraging optreedt bij het maken van foto's met de camera van 5 megapixel.

Het geluid van de tablet is gemiddeld maar kan wel op behoorlijk hoog volume worden afgespeeld. Dan treden wel behoorlijke verstoringen op, maar de mogelijkheid om het volume flink op te krikken is in ieder geval welkom.

Hoewel de software van Asus een aantal handige functies toevoegt, zoals extra instellingen in het notificatiescherm en de mogelijkheid om met kleine appschermen te multitasken, is het uiterlijk van de software van Asus bijzonder lelijk. De interface is een mengelmoes van lelijke texturen en onsamenhangende app-iconen.

Conclusie

De Memo Pad HD 7 is een prima budgettablet met kleine tekortkomingen. Voor een prijs van 169 euro mag je daar echter niet al te veel over te klagen.

Het belangrijkste is dat het scherm over het algemeen goede beelden weergeeft en dat de prestaties volstaan voor alledaags gebruik. Aan die eisen voldoet de Memo Pad HD 7, als lijkt de behuizing wat onstevig en had de software mooier gekund.

Met de aanstaande lancering van een nieuwe Nexus 7, eveneens van Asus, is echter de vraag of het niet de moeite waard is om daarop te wachten.

Lees de volledige review en bekijk foto's op NUtech.nl

Lees meer over:
Tip de redactie