'Malware op 0,5 procent van mobiele apparaten'

Ongeveer 0,5 procent van alle mobiele apparaten zijn besmet met malware. Bij Android-toestellen ligt dat percentage op ruim 1 procent.

Dat bericht Alcatel-Lucent in het nieuwe Kindsight Security Labs Malware Report over het tweede kwartaal van 2013.

Volgens het rapport is 0,52 procent van de apparaten op de mobiele netwerken die het bedrijf in de gaten houdt, besmet met malware. Vorig kwartaal was dat 0,5 procent. Het kan ook gaan om laptops die via een mobiele hotspot verbinding maken met het mobiele netwerk, maar hoofdzakelijk gaat om smartphones.

Android blijft de malwarelijst aanvoeren. Dat is te verklaren door de openheid van het systeem waardoor het voor criminelen eenvoudiger is om malware te installeren. Bovendien is Android zo populair dat het aantrekkelijk is om kwaadaardige software voor te ontwikkelen. Datbij Windows.

Bij minder dan 1 procent van alle malware-infecties gaat het om iPhones, Blackberry's of andere telefoons.  Bovendien is het aantal verschillende Android-malware in het afgelopen kwartaal verzesvoudigd. In juni werd door Kaspersky nog het meest geavanceerde Android-virus tot nu toe gevonden.

Heb ik een mobiele virusscanner nodig?

Lees meer over:
Tip de redactie