Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Netflix

Netflix binnen twee maanden naar Nederland

De streaming filmdienst Netflix komt nog in augustus of september naar Nederland.
Door NU.nl/Jeroen Kraan

In een brief aan investeerders (.pdf), die onlangs werd gepubliceerd samen met de kwartaalcijfers van het bedrijf, stelt Netflix dat de dienst nog in het derde kwartaal in Nederland wordt gelanceerd.

Bij de officiële aankondiging sprak Netflix van een lancering aan het eind van het jaar, maar volgens de brief is dat dus al eerder. Een Nederlandse woordvoerder van Netflix bevestigt tegenover NUtech dat de dienst dit kwartaal van start gaat.

"We verwachten dat ons [internationale] abonneebestand in het derde kwartaal sneller zal groeien dan in het derde kwartaal van vorig jaar, deels omdat Netflix binnen het kwartaal in Nederland wordt gelanceerd", schrijven CEO Reed Hastings en CFO David Wells in de brief.

Het bedrijf ziet Nederland als een opstapje naar andere markten. "Nederland is ongeveer half zo groot als Canada, en biedt een goede mogelijkheid voor ons terwijl we ons voorbereiden op het uitbreiden naar meer markten."

Eigen series

Netflix maakt steeds vaker zelf tv-series. De eigen serie House of Cards, een politiek drama met Kevin Spacey in de hoofdrol, werd vorige week genomineerd negen Emmy's.

In de brief schrijft Netflix dat het werkt aan verschillende nieuwe 'Originals'. "Naast series zullen we ons Originals-initiatief uitbreiden naar documentaires en stand-up comedy", schrijft het bedrijf bovendien.


Lees meer over:

Netflix

Aanbevolen artikelen