Nieuwe Nexus 7 verschijnt op website Best Buy

Na het uitlekken van foto's en specificaties is de nieuwe Nexus 7 nu al te bestellen bij de Amerikaanse keten Best Buy.

Woensdagochtend verscheen de tweede editie van de Nexus 7 op de website van de winkelketen.

Het gaat om een model van 16 en 32 GB. De tablet is 7,6 millimeter dik en weegt 317,5 gram. De nieuwe Nexus 7 draait op Android 4.3, een nieuwe versie van het besturingssysteem.

De eerste Nexus 7-tablet werd net als nu geproduceerd door Asus, maar ontwikkeld in samenwerking met Google. De Nexus-serie, met zowel smartphones als tablets, wordt door Google gebruikt om een nieuwe versie van Android te laten zien.

Er staat op de apparaten die een voorbeeld dienen te zijn voor andere fabrikanten altijd kale versies van het besturingssysteem, zonder eigen softwarelaag van de fabrikant. De eerste Nexus 7 was vooral populair door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

De grootste verschillen tussen de oude en nieuwe Nexus 7 is het feit dat een camera is toegevoegd aan de achterkant en dat de resolutie van het scherm is opgeschroefd naar full hd.

SPECIFICATIES

Schermformaat 7 inch
Resolutie 1920 x 1200 pixels (full hd)
Afmetingen 200,6 x 114,2 x 7,6 millimeter
Gewicht 317 gram
Processor 1,5 GHz Snapdragon Pro
Werkgeheugen 2 GB
Camera's 1,2 en 5 megapixels
Opslagcapaciteit 16 of 32 GB
Besturingssysteem Android 4.3

Google houdt later op woensdag zelf een persconferentie waar waarschijnlijk meer verteld wordt over Android 4.3 en mogelijk de Nexus 7 definitief wordt gepresenteerd.

Lees meer over:
Tip de redactie