LG verkoopt recordaantal smartphones

LG heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 12,1 miljoen smartphones verkocht. Dat is een nieuw record voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De maker van de Optimus-smartphones maakte de verkoopcijfers woensdagochtend bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

LG zegt te verwachten dat goedkopere smartphones uit de tweede L-serie en de F-serie de verkopen verder zullen doen groeien. De nieuwe LG G2, die binnenkort in New York wordt aangekondigd, zal volgens LG beter kunnen concurreren met andere high-end modellen.

In Nederland verschijnt in augustus eerst nog de Optimus G Pro, het vlaggenschip van LG dat in Zuid-Korea en Amerika al te koop is. Lees onze review.

Winstdaling

De omzet van LG als geheel steeg in het tweede kwartaal naar ruim 15 biljoen won (10,3 miljard euro) , tien procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. De operationele winst kwam uit op ruim 324 miljoen euro, iets minder dan een jaar eerder. De nettowinst was zo'n 92 miljoen euro.

De mobiele afdeling van LG was goed voor een omzet van ruim 2,1 miljard euro. De operationele winst was ruim 41 miljoen euro. Daarmee is de afdeling terug in de groene cijfers na een verlies van zo'n 38 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Tv-afdeling

De Home Entertainment-divisie van LG, die de tv's van het bedrijf maakt, maakte meer omzet, maar minder winst. Over een omzet van 3,7 miljard euro werd ruim 73 miljoen euro winst gemaakt.

LG wijt die daling aan 'intense concurrentie' en een zwakkere vraag naar tv's. Omdat de vraag naar verwachting wereldwijd zal blijven zakken, zegt het bedrijf in te zetten op de verkoop van dure ultra hd-tv's en oled-tv's in ontwikkelde landen.

De afdelingen van LG die keukenapparatuur en airco's maken waren in het tweede kwartaal het meest winstgevend. Samen zijn zij goed voor ongeveer een derde van de omzet en meer dan de helft van de winst van LG.

Lees meer over:
LG
Tip de redactie