Communicatiedienst Viber zou zijn gehackt door Syrische hackers die de omstreden Syrische president Assad aanhangen. De hackers beweren toegang tot gebruikersgegevens te hebben gekregen.

Het Syrian Electronic Army (SEA) zegt op zijn Twitter-account dat het zich niet de volledige toegang tot de database van Viber heeft weten te verschaffen. Wel wisten de hackers het subdomein support.viber.com kort van een eigen bericht te voorzien.

In dat bericht, dat inmiddels offline is gehaald, beweren de hackers dat het Israëlische Viber 'iedere gebruiker bespioneert en elk IP-adres in een database bewaart'. Daarbij worden screenshots van de vermeende database getoond.

Een screenshot van de database zou volgens SEA bewijzen dat Viber naast de telefoonnummers van zijn gebruikers ook de naam, IP-adres, land van herkomst en gebruikshistorie bijhoudt.

De Syrische hackers raden gebruikers van Viber aan de app van hun apparaat te verwijderen. Eerder hackte SEA onder andere de site van Britse tv-zender ITV en de Android-app van het eveneens Britse Sky News. Viber heeft ruim 200 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft nog geen commentaar gegeven.

Lees alles over cybercrime