LG hint naar tablet, smartwatch en Glass-concurrent

LG heeft diverse handelsmerken aangevraagd die wijzen op de komst van een tablet, smartwatch en Google Glass-concurrent. 

LG heeft bij de Korean Intellectual Property Office (KIPO) diverse handelsmerken aangevraagd. Het gaat om de GPad, G Watch, G Glass, G Link, G Band en G Hub.

De GPad lijkt te verwijzen naar een tablet, zo meldt Pocketdroid. LG houdt zich tot nu toe erg stil op de tabletmarkt. Onlangs bevestigde het bedrijf wel tegenover NUtech te werken aan een Android-tablet die nog dit jaar moet uitkomen. Mogelijk gaat dit product GPad heten.

G Watch kan een hint zijn naar de komst van een smartwatch. Geruchten over een horloge van LG doen al langer de ronde. Een eventuele smartwatch zal onderdeel zijn van een bredere trend. Apple brengt naar verwachting begin 2014 de iWatch uit. Ook Samsung, Google en Microsoft zouden een eigen horloge ontwikkelen.

De aanvraag voor het merkenrecht op de G Glass lijkt een directe verwijzing naar Google Glass, de virtual reality-bril van de zoekgigant. Details over een eventuele bril van LG zijn nog niet uitgelekt.

Alle aanvragen hebben een G in de naam. Dat past in de lijn van de smartphones van LG. Die komen tot nu toe voornamelijk uit onder de naam Optimus G. Bij de G2, die op 7 augustus zal worden onthuld, is het Optimus-gedeelte geschrapt.

Lees meer over:
Tip de redactie