Slimme deurbel communiceert met bezoek en kan deur openen

Een nieuwe versie van de Doorbot, een slimme deurbel, laat gebruikers op afstand zien wie er voor de deur staat. Bovendien kan met video en geluid worden gecommuniceerd en kan de deur zelfs op afstand worden geopend.

De Doorbot is al langer verkrijgbaar, maar sinds maandag is een heel nieuw model te bestellen.

Het gaat om een kleiner en beter beveiligde variant die bovendien uitgerust kan worden met een apparaat dat de voordeur op afstand van slot kan halen en weer op slot kan doen. De Doorbot werd eerder al getoond in een video.

De Doorbot kost 199 dollar en kan via de website worden besteld. Het apparaat wordt over de bestaande deurbel heen geplaatst en heeft een camera aan de voorkant. Zodra iemand aanbelt gaat via een speciale app de telefoon van de gebruiker over.

Middels een videogesprek kan dan gesproken worden met bijvoorbeeld de bezorger van een pakketje of een buurman of –vrouw. De gebruiker kan dan zelf aangeven of de bezorger het pakketje voor de deur moet laten liggen of bijvoorbeeld ergens anders moet afgeven.

De vernieuwde versie heeft een grotere accu die een jaar mee moet gaan en beschikt over nachtzicht. Ook kan de camera niet langer aan de voorzijde worden gedraaid. Dat gebeurt nu via de achterkant om misbruik te voorkomen.

Deur openen

Ook kan de deur op afstand worden opengemaakt als de klant kiest voor de Lockitron, een speciaal apparaatje dat wordt bevestigd aan het slot van de deur. Dat pakket kost samen met de Doorbot 349 dollar. Het bedrijf achter de Doorbot wijst erop dat deze functie ook gebruikt kan worden als iemand in de achtertuin zit of op zolder is en de deur zo via de telefoon open kan doen voor bezoek.

Bekijk alle specificaties en een video van de Doorbot op NUtech

Lees meer over:
Tip de redactie