Na Facebook blokkeert ook Hyves in het vervolg reclame van illegale aanbieders van kansspelen bij Nederlandse gebruikers.

Dat doet de sociale netwerksite op verzoek van de Kansspelautoriteit, aldus de instantie maandag in een persbericht.

De twee partijen hebben afgesproken dat Hyves illegale reclame op het gebied van kansspelen blokkeert, zodra de site daarover een melding krijgt van de Kansspelautoriteit. Volgens het persbericht bewijst Hyves door mee te werken dat het zich 'bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid'.

Belangrijke stap

De Kansspelautoriteit, die dergelijke afspraken eerder ook maakte met Facebook, noemt de afspraak met Hyves een belangrijke stap om het aanbieden van illegale kansspelen en het verleiden van jongeren om eraan deel te nemen, tegen te gaan. 

"Zowel Facebook, met zo’n acht miljoen gebruikers in Nederland, als Hyves met ruim twee miljoen actieve gebruikers, zijn laagdrempelige sociale netwerken waar jongeren makkelijk bij kunnen", aldus de instantie in een persbericht.

Populair

Hyves is een sociaal netwerk dat met name populair is onder Nederlandse jongeren van 10 tot en met 14 jaar. Bijna 50 procent van alle dertienjarige Nederlanders zou de dienst gebruiken.

De Kansspelautoriteit werd vorig jaar door de overheid in het leven geroepen vanwege gebrek aan toezicht op de kansspelsector. De organisatie kan bijvoorbeeld boetes opleggen aan overtreders, zowel aan vergunninghouders als aan illegale aanbieders. Ook ziet de autoriteit toe op de preventie van gokverslaving.