Canary beschermt huis met tal van sensoren

Het Amerikaanse bedrijf Canary probeert geld op te halen voor een gelijknamig apparaat dat onder meer temperatuur, beweging, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid meet.

De Canary is al een jaar in ontwikkeling en is door de makers bedoeld om een veilige thuissituatie te behouden.

Door de Canary te koppelen aan een iOS- of Android-apparaat kan via een app de volledige thuissituatie in de gaten worden gehouden. Het apparaat is uitgerust met een hd-camera, microfoon, nachtvisie, bewegingsdetector en kan de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit meten, zo wordt getoond in een video.

Daarmee kan het apparaat dus melden als de temperatuur oploopt, wat kan wijzen op een brand. Ook onverwachte bewegingen kunnen een alarm laten afgaan.

De Canary leert van de gebruiker zelf. Het houdt de thuissituatie constant in de gaten en weet bijvoorbeeld dat het gebruikelijk is als er een raam openstaat. Ook leert het apparaat dat huisdieren voor beweging zorgen of dat de temperatuur op bepaalde dagen in de middag flink oploopt.

Huisdier

Specifieke sensoren zijn ook uit te schakelen. Ook is het mogelijk de beelden van de camera te controleren om bijvoorbeeld te kijken hoe het gaat met een huisdier of te kijken waarom de sensor onverwachte bewegingen heeft opgepikt.

Het product kan niet zelf de temperatuur aanpassen of andere dingen in huis regelen, maar geeft enkel een waarschuwing op de telefoon van de gebruiker. De Canary moet uiteindelijk 199 dollar gaan kosten en het bedrijf wil via crowdfundingwebsite Indiegogo 100.000 dollar ophalen.

Via websites als Indiegogo en Kickstarter proberen vaak beginnende bedrijfjes geld op te halen voor hun projecten.

Bekijk de tien leukste Kickstarter-projecten op NUtech.

Lees meer over:
Tip de redactie