Beveiligingsonderzoeker geeft inbraak bij Apple toe

Een Britse beveiligingsonderzoeker claimt achter de inbraak bij Apple te zitten. Hij rapporteerde 13 lekken bij het bedrijf waarna de ontwikkelaarssite offline werd gehaald.

De website van Apple voor ontwikkelaars is sinds donderdag offline en zondag meldde Apple dat de problemen het gevolg zijn van een hack. Apple is nu alle software aan het updaten en de database opnieuw aan het indelen.

Onderzoeker Ibrahim Balic stelt dat hij verantwoordelijk is voor de hack. Hij laat in een reactie op Techcrunch weten dat hij 13 beveiligingsrisico's gemeld heeft bij Apple, zo ontdekte iPhoneclub.nl. Hij had toegang tot de gegevens van 100.000 gebruikers en stuurde als bewijs de gegevens van 73 Apple-medewerkers op.

Vier uur na zijn laatste melding ging de website offline. Naar eigen zeggen wordt Balic nu afgeschilderd als hacker terwijl hij Apple alleen wilde helpen. Hij geeft ook aan contact te zoeken met Apple om ervoor te zorgen dat de site zo snel mogelijk weer online kan. Apple heeft daarop nog niet gereageerd, aldus Balic.

Apple meldt zelf dat bij de hack op de ontwikkelaarssite geen gevoelige gegevens zoals wachtwoorden en creditcardinformatie zijn buitgemaakt. Alleen e-mailadressen en namen zijn mogelijk toegankelijk geweest, aldus Apple. Het gaat overigens om gegevens van ontwikkelaars niet die van alle Apple-klanten.

Lees meer over:
Tip de redactie