'Apple test iPhone en iPad met groter scherm'

De kans op een toekomstige iPhone met een flink groter scherm neemt toe. Voor de derde keer in korte tijd zijn er berichten over een groter display opgedoken.

Maandag meldt the Wall Street Journal dat Apple samen met leveranciers modellen met grotere schermen aan het testen is. De Amerikaanse zakenkrant beschikt over goede bronnen rond Apple.

Om welke formaten het gaat is niet bekend en ook is nog onduidelijk of de grotere iPhones uiteindelijk het levenslicht zullen zien. Het is echter niet de eerste keer dat er berichten verschijnen over grotere iPhone-schermen. 

In juni meldde het doorgaans betrouwbare Reuters al dat Apple naast de verwachte iPhone 5s en een goedkopere iPhone ook aan twee grotere iPhones werkt. Het zou gaan om toestellen met een 4,7 en 5,7 inch-scherm.

Vorige week schreef de Taiwanese krant Commercial Times nog dat de iPhone 5s zelfs al een groter 4,3 inch-scherm zou krijgen en daarom met vertraging zal worden uitgebracht. De andere bronnen stellen overigens dat de grotere schermen nog niet voor de eerstvolgende iPhone bedoeld zijn. De iPhone 5 heeft een 4 inch-scherm.

iPad

Volgens the Wall Steet Journal heeft Apple ook testmodellen van een iPad met een groter scherm besteld. De huidige iPad heeft een 9,7 inch-scherm en de iPad Mini is 7,9 inch. Apple zou ook een tablet testen met een scherm van iets kleiner dan 13 inch.

Geruchten over een iPad van 12,9 inch deden in mei al de ronde in Taiwan. De bronnen van WSJ bevestigen dat de iPad 5, die in het najaar wordt verwacht, lichter en dunner wordt. Het scherm blijft hetzelfde formaat en ook de resolutie wordt niet aangepast.

De bronnen stellen bovendien dat de iPhone 5s in augustus verscheept zal worden vanuit fabrikant Hon Hai. Dat zou kunnen wijzen op een lancering in september of oktober. Dat komt overeen met eerdere verwachtingen. Inmiddels zijn al veel foto's en details van de iPhone 5s uitgelekt. Ook is er al veel duidelijk over een verwachte goedkopere iPhone.

Bekijk de gelekte foto's en details van de iPhone 5s

Bekijk een overzicht van de geruchtenrond de goedkopere iPhone

Lees meer over:
Tip de redactie