Ontwikkelaarssite Apple gehackt

De ontwikkelaarswebsite van Apple is gehackt en mogelijk zijn bepaalde gegevens buitgemaakt. De site is inmiddels ruim vier dagen offline.

Dat heeft Apple zondag (Amerikaanse tijd) bevestigd.

Sinds donderdag ligt de website voor ontwikkelaars van applicaties voor Apple eruit. Het bedrijf hield zich lange tijd stil, maar kwam zondag met een uitgebreidere verklaring. De website is gehackt en mogelijk zijn er gegevens van ontwikkelaars buitgemaakt.

Het zou dan gaan om namen, maillijsten en e-mailadressen. "Gevoelige persoonlijke informatie is versleuteld en kan niet toegankelijk worden gemaakt", aldus Apple.

De website was maandagochtend nog steeds niet te bereiken omdat Apple diverse maatregelen aan het nemen is: "Om een nieuw beveiligingsrisico te voorkomen controleren we onze ontwikkelsystemen helemaal opnieuw, updaten we onze serversoftware en bouwen we de database opnieuw op."

Hoe de hackers zijn binnengekomen en of dit bijvoorbeeld kwam door verouderde software is niet duidelijk. Wel wilde Apple nog bevestigen dat er geen gegevens van gebruikers van iPhones, iPads en Macs via de site bereikbaar waren.

Wanneer de ontwikkelaarssite weer online gaat is ook niet bekend. Ontwikkelaars die hun jaarlijkse abonnement niet kunnen vernieuwen hoeven zich volgens Apple geen zorgen te maken dat hun apps uit de App Store gehaald worden.

Lees meer over Apple

Lees meer over:
Tip de redactie