Honderd miljoen Facebookers gebruiken featurephone

Ruim honderd miljoen mensen gebruiken elke maand Facebook via een featurephone (een niet-smartphone).

Dat blijkt uit gegevens die Facebook zelf gedeeld heeft.

Facebook For Every Phone werd medio 2011 gelanceerd. Het is een app voor niet-smartphones en ondersteunt ruim 3000 toestellen van allerlei fabrikanten. Met de app wil Facebook de dienst beschikbaar maken voor iedereen.

In een blog legt het bedrijf uit dat in landen als India, Indonesië en de Filipijnen nog veel mensen gebruikmaken van een feature phone en zij nu ook toegang krijgen tot Facebook.

De applicatie is een simpele versie van de smartphone-variant en biedt toegang tot het nieuwsoverzicht, berichten en foto's. Ook is het mogelijk via de app een profiel aan te maken. Facebook stelt dat de app zo ontwikkeld is dat er zo min mogelijk data wordt verbruikt.

Mobiel belangrijk

Mobiel wordt steeds belangrijker voor het sociale netwerk. In mei werd nog bekendgemaakt dat van de 1,11 miljard maandelijks actieve gebruikers er 751 miljoen gebruikmaken van de mobiele applicaties. Dat is 54 procent meer dan een jaar daarvoor. 100 miljoen daarvan bereiken de website dus via featurephones.

Facebook lanceerde bovendien eerder dit jaar Facebook Home, een eigen softwarelaag die geïnstalleerd kan worden op Android-telefoons. Het hele toestel draait dan om Facebook. De software heeft tot nu toe slechte reviews gekregen en Facebook heeft beterschap beloofd.

Bekijk de review van NUtech

Vijf dingen die je moet weten over Facebook

Lees meer over:
Tip de redactie